KENT HAVASI | YENİ NESİL ŞEHİR REHBERİ
Arkadaşlar merhaba bu gün size Topkapı sarayı hakkında bilgi vereceğim. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478 yılında yaptırılmıştır. Tarihde pek çok önemli insanın ağırladığı bir yerdir. Geçmişten günümüze çok fazla arşivi içinde barındırmıştır. İçinde değerli eşyalar vardır. Koleksiyonlar ve kaşıkçı elması gibi. Tek bir mimarı yoktur. Dönemin ünlü mimarları mimaride rol almıştır. Alaüddin’in baş mimarlığında inşa edilmiş ve zaman içerisinde Davud Ağa, Mimar Sinan, Sarkis Balyan, Acem Ali gibi isimlerin çalışmalarıyla geliştirilmiştir. Benim anlatabileceklerim bu kadar umarım faydam dokunmuştur. Evde kalın. Sağlıklı kalın.
Bu içerikte yer alan Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısı yetkililerin açıklamasıyla birlikte her seferinde güncellenecektir. Paylaşımı favorilere ekleyerek son durumu takip edebilirsiniz.

TARİH ........... .........TOPLAM VAKA ...........TOPLAM ÖLÜM

11 Mart : .............................. 1

13 Mart : .............................. 5

14 Mart : .............................. 6

15 Mart : .............................. 18

16 Mart : .............................. 47

17 Mart : .............................. 98 ................................... 1

18 Mart : ............................. 191 .................................. 2

19 Mart : ............................. 359 .................................. 4

20 Mart : ............................. 670 .................................. 9

21 Mart : ............................. 947 ................................. 21

22 Mart : ............................1.236 ................................ 30

23 Mart : ............................1.529 ................................ 37

24 Mart: .............................1.872 ................................ 44

25 Mart: ............................ 2.433 ................................ 59

26 Mart : ........................... 3.629 ................................ 75

27 Mart : ........................... 5.698 ................................ 92

28 Mart : ........................... 7.402 .............................. 108

29 Mart : ........................... 9.217 .............................. 131

30 Mart : ......................... 10.827 ............................. 168

31 Mart : ......................... 13.531 ............................. 214

1 Nisan : .......................... 15.679 ............................. 277

2 Nisan : .......................... 18.135 ............................. 356

3 Nisan : .......................... 20.921 ............................. 425

4 Nisan : ......................... 23.934 .............................. 501

5 Nisan : ......................... 27.069 ............................. 574

6 Nisan : ......................... 30.217 ............................. 649

7 Nisan : ......................... 34.109 .............................. 725

8 Nisan : ......................... 38.226 .............................. 812

9 Nisan : ......................... 42.282 .............................. 908

Kaynak:  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ,  covid19.saglik.gov.tr 

Son Güncelleme: 09 Nisan 2020
Evet arkadaşlar oyun önerisi serisine kaldığim yerden devam ediyorum. Umarim seveceğiniz bir oyun olur. Oyunumuzun ismi Benim Konuşan Tomum. Arkadaslar öncelikle bir konuya açıklik getirelim. Bu oyun hakkinda bana göre asılsız haberler çıkıyor. Yok gözünde kamera varda yok şöylede böylede. Ben daha önce böyle saçma bisey duymadım. Şahsen ben inanmiyorum. Boyle bir şeye inanan varsa oyunu yuklemesin. Evet arkadaslar oyunumuzu anlatmaya geceyim. Oyunda bizim bir kedimiz var. Ilk basta bize yavru olarak geliyor. Sonra biz onu besleyerek buyütüyoruz. Doğrusu seviye atladıkça büyüyor. Benim Konuşan Tomum tek oyun deil. İçinde çeşit çeşit değişik oyunlar var. Tıpkı matruşka gibi. Kediniz Tom sizin konuştuğunuzu tekrar edebiliyor. Tomun uyku vaktide var. Oyundan çikmadan önce uyutmaniz lazım. Uyumazsa oyunlarinı oynayamazsıniz. Yani bebek bakma oyunu gibi birşey. Uyutuyorsunuz,karninı doyuruyorsunuz,dişlerini temziliyorsunuz,tuvalete sokuyorsunuz. Aynı zamanda kedinize yemek yedirdiğiniz zaman disleri kirlenebiliyor. Dişlerini temizlemeniz lazim. Böyle isleri yapinca size para veriyor. Oyun 5 ile 14 yaş arası çocuklar icin yapılmiş gibi ama içindeki oyunlar bence zevkli. Oyunu puanlayacak olursam on uzerinden dört veririm.
Selam ve sevgi sizinle olsun .

Bugün ele alacağım akvaryum canlısı bir tür balık değil . Bir akvaryum bitkisi , benim akvaryumlarımın olmazsa olmazı , medarı iftiharı Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) !

Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) Türkiye Cumhuriyeti piyasasında eşine oldukça fazla rastladığımız bir bitki türü olsa da fiyatlandırma konusunda nedense bir değişiklik olmuyor . Herhangi bir petshopda tanesini ₺ 10 olarak satın alabildiğiniz Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) bitkisini herhangi bir hobiciden kök başı ₺ 1 - ₺ 2 gibi komik paralar karşılığında alabilirsiniz . Şahsen ben , benden rica eden herkese ücretsiz olarak hediye etmekteyim . Çünkü ne bir üretim ekstrası ne de bir üretim zorluğu içermekte ihtiyacını olan tek şey ışık . Zaten gün boyunca ışık kullanımını sürdürdüğüm akvaryumumda bu bitkiye yer vermek son derece kolaydı . Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) gibi bir bitkiden bahsederken insanların aklına ilk olarak bir bitkinin üretiminin nasıl olabileceği hatta belki de olmaycağını düşüne bilirsiniz ama Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) üretmek inanın bana balık üretmekten çok daha kolay . Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) bitkisinin tek artısı tabi ki de kolay üretilmesi değil , başka yazılarımda da zaman zaman değinmiş olduğum gibi hem karides hem de molly , lepistes , plati , velifera gibi canlı doğuran sınıfından balıkların da üretimine muhteşem bir kolaylık muhteşem bir rahatlık kazandırıyor . Doğal ortamların tam bir taklidi niteliğinde olan bu efsanevi bitki hem akvaryumlarınıza çok doğal çok güzel bir görüntü kazandırmakta hem de balıklarınızın üretimine çok iyi oranlarda fayda sağyacaktır . Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) bitkisi ile alakalı söylebileceğim bence değerli olan bilgiderden bir diğeri ise bu bitki aynı Anubias bitkisi gibi akvaryuma dikilmezse serbest yüzüşe bırakılırsa hem üremesi hem büyümesi hem de gelişimi son derece hızlanacaktır . Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) bu bitki ile alakalı söyleyebileceğim tek dezavantaj sizlerin kulaklarına bir miktar şımarıklık olarak da gelebilir ama belli bir süre sonra müthiş bir gelişim ve devamında da üreme potansiyeli olan bu bitki belli bir süre sonra akvaryumlarınızda muhteşem bir görsellikden ziyade istilacı bir tür konumuna bile gelebilir . Hatta benim yavru akvaryumumda olduğu gibi balıklarınıza yüzebilecek yer bile bırakmaya bilirler . Gelelim benim bu bitki ile Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) ile tanışma hikayeme kovada gölüne yapmış olduğumuz bir aile gezisi sırasında pek de yakın olmayan bir akrabamızın akvaryum hobisi ile yoğun olarak ilgilendiği söylemesi ve bana göldeki bitkileri akvaryumuma alabileceği söylemesi ile yapmış olduğum 20 - 30 dakikalık bir gezintinin ardından bulmuş olduğum küçük çam ağacına benzeyen bir bitkiyi alarak akvaryumuma eklemem devamında da 2,5 - 3 ay süren bir adaptasyon süresinin ardından ilk gelişimlerini gözlemlemem sayesinde olmuştu . Yaklaşık 4 cm aldığım bu bitki şuanda toplamda 2,5 metre uzunluğuna erişti .

Yazıma ayırdığım sürenin sonuna geldim.

Sürç-i Lisan Ettiysem Affola !

Huzur bulacağınız, görülmesi gereken yerlerden biri.
Gümüşlük,Bodrum’un bir beldesidir.Bir rivayete göre gümüşlükte eskiden gümüş madeni çıkartılırmış, bu maden hala var ancak içi tamamen su dolu bu yüzden gümüş madeni olup olmadığını kimse bilmiyor, yerliler buraya madan diyor ve uzaktan bakınca gözükmüyor ancak iki metre yaklaşınca çukuru görebiliyorsunuz.

Gümüşlüğün eski ismi Karakaya dahada eski ismi MYNDOS tur.Çok eski dönemlerde myndos krallığı suların aşırı yükselmesi ile 7 kere batıp çıkmıştır,bu yüzden yerlilerin yukarı Karakaya denilen yüksek yerde evleri varmış.

MYNDOS krallığı tavşan adasını şarap Mahseni olarak kullanmıştır,tavşan adası ismi eskiden orada yaşayan tavşanlardan almaktadır ancak adada arkeolojik kazılar başlayınça tavşanları güvence altına çavuş adasına yerleştirilmiştir.

MYNDOS kralının mezarı Gümüşlük koyunun köşe tarafında kalan ve tüm sahili görebilen kızılburundadır giriş yasağı yoktur yürüme mesafesi ile gidilebilir.Ayrıca birde Kocadağ var bu yerdede bir sürü tarihi eser var sütünlar mozaikler gibi ancak devlet korumadığı için hergeçen gün çalınıyor .Şuan nadirende olsa görebilirsiniz şimdilik bu kadar.
Evet arkadaşlar akvaryum hobisi hakkinda bilgi vermeye devam ediyorum. Birçok çeşit balik var akvaryumda beslediğimiz. Bu baliklarinda kendilerine göre besin almaları gerekiyor. Kimi balık etçil kimi balık otçul. Bu balıktan balığa değişir. Birçok yem markası var. Benim tavsiye ettiğim markalar tetra,sera markalarıdır. Ben gelende bu marka yemleri kullanırım. Sizede tavsiye ederim. Bu markaların üzerinde hangi balığa hangi yem oldugunu yazar. Ben vatoz,karides ve katil salyangoz besliyorum onlar için tetra pro ve tetra discus veriyorum genelde. Arada tablet yemde veriyorum supralinalı. Sizede tavsiye ederim balıklar severek yerler.
Ormanya Doğal Yaşam Parkı Hayvanat Bahçesi, Vahşi Yaşam Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Karavan ve Çadır Kamp Alanı, Doğa Okulu ve Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi olmak üzere 6 ana bölgeden oluşuyor.

Ormanya, 53 farklı türden 467 hayvanı içinde barındırıyor. Ala geyikler, ceylanlar, karacalar gibi birçok tür park içerisindeki doğal yaşam alanlarında nesillerini sürdürüyor. Vatandaşlar, 53 farklı türden hayvanı doğal yaşamlarında ziyaret edebiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede ayrıca 40 araçlık karavan kamp alanı, 3 bin araçlık ücretsiz otopark, 100 çadırlık kamp alanı, 15 kilometrelik bisiklet, 21 kilometrelik yürüyüş parkuru ve 5 bin kişilik mesire alanı bulunuyor.
Arkadaşlar merhaba bu gün size Eminönü deki süs balıkçılarından bahsedeceğim. Bu balıkçılardan çok balık almışlığım var. Akvaryum hobisi ile ilgili ne arasanız var. Çoğu balık türleri de var. Fiyatlarda piyasaya göre ucuz. 6 - 7 tane bu işi yapan petshop var. İyi esnaf da var kötüde. Nedense bilmem müşteriye fazla ilgi göstermiyor bir kaç dükkan hepsi değil bir kaçı. Sanırım yoğunluk fazla olduğundan. Bazı akvaryumlar çok dolu ve ucuz oluyor tavsiyem o akvaryumdan balık almayın çünkü ya hastalık getiriyor ana tanka yada ölüyor balık. Ama gene olarak balıklar sağlıklı. Bunun için satıcılar birşey yapamaz ama dikkatli olun derim. Benim anlatabileceklerim bu kadar umarım faydam dokunmuştur. Evde kalın. Sağlıklı kalın.