Kent Havası - Genel - Blog

Artemia

Saygı ve sevgi tekrardan sizlerle olsun .

Bugün ele almış olduğum yazılardan bir diğeri ile tekrardan karşınızda olmaktan büyük onur ve gurur duyarım .

Bugün sizlere sürekli olarak bahsetmiş olduğum bilgiler vermiş olduğum akvaryum canlıları için takdir edeceğiniz şekilde son derece önemli hatta kritik olan yem hususuna değiniyor olacağım .

Bu konuda , takdir edersiniz ki yabancı isimler ile bol bol haşır neşir olacağımdan herhangi bir yazım hatası yaparsam ekstradan özür dilediğimi belirtmek isterim .

Gelelim yemlerimize .

İlk olarak bence akvaryum canlıları için bir nimet niteliğinde olan Artemiaya ;

Artemia aslında bir çeşit canlı organizmadır . Bu canlının bedeni yaklaşık olarak % 70 protein ve % 20 yağdan oluşmaktadır , yani bariz şekilde bulunamaz bir nimettir . Hem bu özelliği hem de canlı yem niteliği teşkil etmesinden ötürü ( tabi ki sürekli talep görmesi de büyük bir etken ) fiyatları da aynı suyu gibi biraz tuzlu . Bu nokta da gelişen dünya teknolojileri sayesinde pek çok artemia temelli yem ve takviye gıda üretildi ve bunlar da fiyatlandırma anlamında biz tüketicileri oldukça rahatlatıyor . Ama tabi ki düşen fiyatlarla beraber ürünlerin potansiyelleri de düşüyor . Bu şekilde üretilen artemia temelli yemler şu şekilde ;

Canlı Artemia Yumurtası ; Canlı artemia yumurtası hakkında bildiğimiz en önemli şey kuşkusuz şudur . PAHALI . 1 kg artemia yumurtası yaklaşık olarak ₺ 900 - ₺ 1000 civarlarındadır ve küçük akvaryum canlıları için muhteşem bir besin ögesi niteliği taşımaktadır .

Kabuksuz Artemia : Kabuksuz artemia kabuksuz artemia herhangi bir yumurtadan çıkma ya da buna benzer bir yetişme süresine tabi olmadığı için son derece hızlı bir kullanım potansiyeline sahiptir . Bazı hobiciler ( ben de dahil olmak üzere ) direkt olarak akvaryuma normal bir yem atar gibi atsa da bazı hobiciler tarafından akvaryumdan alınan bir miktar suyun içinde bir süre bekletildikten sonra çöken kısımları şırınga yardımı ile çekilerek akvaryuma direkt olarak bir sıvı şeklinde sunulmaktadır . Yumurtadan çıkmış canlı artemiaya oranla % 70 verimlidir .

İşlem Görmüş Press Artemia Kuru yem : Artemia türevi besinler arasında kuşkusuz en ucuzu olan bu yem hakkında direkt bir bilgi vermem gerekirse 1 kg yaklaşık olarak ₺ 250 - ₺ 300 civarlarındadır . Yani artemia yumurtasının 1 / 3 ü fiyatında hatta çoğu kuru yemle hemen hemen aynı fiyatta . Bu anlamda her birimizin anlayabileceği gibi Artemia Yumurtasına oranla % 40 etkildir . ama hala diğer proteinsel kuru yemlerden 2 kat daha etkilidir . Kokusu oldukça kötü olan bu yem daha çok artemiaları seçemeyecek kadar büyük olan akvaryum canlılarını beslemek adına kullanılır.

Artemialar hakkında benim söyeyeceklerim bu kadar yazıma ayrırdığınız süre için minnetlerimi sunarım . İyi günler dilerim .

Sürç-i Lisan Ettiysek Affola ! ! !

Evet arkadaşlar bu yazimda size süngerde artemia çıkarma şeklini anlatacağim. Benim denediğim bir yöntem işe yarıyor. Öncelikle bir kaba ve bir bulaşık süngerine ihtiyacımız var. Öncelikle süngerdeki sert kısmı kesin. Sonra kaba süngeri gecmeyecek şekilde su koyun. Içine 3 kaşik kaya tuzu atın. Ve kaya tuzunu eritin. Sonra süngeri kabın içine koyun süngerin yarisi suda olacak. Süngerin üstune artemia yumurtalarını serpin. Artemia yumurtaları yavaş yavaş çikmaya basliyacak hepsi birden çıkmıyor zamanla yavaş yavas çıkıyor. Sizde artemiaları hasat ederek baliklara verebilirsiniz. Sağlıklı hobiler.
Evet arkadaslar bu yazımda akvaryum baliklarina canlı yem olarak verilen artemiayı nasil yumurtadan çıkartabileceğimizi anlatacam. Öncelikle artemia çıkartma setiniz olması lazım. Yoksa youtubede bunun gibi düzenekleri hazirlama videosu var. Videolara bakip düzenekten hazırlayabilirsiniz. Artemia çıkartma setine öncelikle su doldurunuz. İçine 2-3 kaşık kaya tuzu atınız ve 1 cay kaşığıda artemia. Düzeneğin içindeki suyu karıştirarak tuzu eritiniz. Sonra hortum sayesinde hava motoruna bağlayınız duzeneği ve akvaryumun içine yerleştiriniz. Artemialar 24 ile 28 saat arası çıkacaktir. Sağlıklı hobiler.
Evet arkadaslar bu yazımda size artemia hakkında birkaç bilgi vermek istedim. Artemia akvaryum balıklarina verilen bir canlı yemdir. Birçok hobicinin kullandığı bir canlı yemdir. Ülkemizde yumurta olarak satılmakta. Yumurtadan çıkarması oldukça basit bu konuyu başka bir yazımda anlatacam. Artemia protein bakimindan yüksek bir yemdir. Baliklarin renklenmesinde,üremesinde vb.. olaylara katki sağlar. Biraz pahalı bir canlı yem. Ben ara sıra veriyorum. Balıklar severek yiyolar. Sizede tavsiye ederim. Sağlıklı hobiler.