Hepinizi sonsuz saygı ve sevgi ile selamlamakta ve bir miktar geciktirmiş olduğum Pterophyllum scalare ( Melek Balıkları ) hakkında ki bilimsel gerçeklikler yazısına hoş geldiniz. Mümkün olduğunca tek bir metine sığdırmaya çalışacağım yazıma geçmeden önce selamlama ve sunuş bölümü ile başlamak istedim . İyi okuyuşlar diler ve eklerim , umarım sizlere faydalı veriler sunabilirim.

Herkesi tekrardan ve tekrardan sonsuz bir saygı ve sevgi içerisinde selamlıyorum. Umuyorum ki sizlerde geçirdiğimiz bu zor Corona (Covid - 19) Döneminde evlerinizde kalıyor sakin bir şekilde rahat ve güzel günlere kavuşma hayalleri kurarken akvaryum karşında seyire geçiyorsunuzdur. Bu günlerde git gide evde kalmış olmanın vermiş olduğu sıkıntı ile iyiden iyiye ekran başında vakit geçirmeye başladım. Muhtemelen benimle aynı durumda olan siz değerli okurların zamanını bir nebze de olsa bilgi dolu geçirebilmesi için elimden geleni yapacağım.

Gelelim Akvaryumlarımızın baş tacı gelinkli canlıları Pterophyllum scalare ( Melek Balıklarına ) .

Pterophyllum scalare ( Melek Balıklarına )nın Doğal Kökenlerinin Dayandığı Bölge :Kolombiya, Surinam, Fransız Guyanası, Peru ve Brezilya. Rio Oyapock, Rio Essequibo, Rio Ucayali, Rio SolimÃμes ve ana Amazon havzasının da haricinde çeşitli nehir sistemlerinde bulunur. Ayrıca Brezilya'nın Amapá bölgesindeki çeşitli nehirlerde de bulunur. Yani anlayabileceğiniz üzre melek balığı neredeyse dünya ya mal olmuş bir canlıdır.

Pterophyllum scalare ( Melek Balıklarına )nın Yüzüş bölgesi : Bu kibirli dostlarımız tam tabiri ile burnu düşse eğilip de almazlar yani asla akvaryumun dip kısmına inmezler tamamen orta ve üst kısımlarda vakit geçiren bu canlılar çoğunlukla %70 lik kısımda vakit geçirirler.

Pterophyllum scalare ( Melek Balıklarına )nın Diyeti : Hem etçil hem de otçul olarak beslene bilen Pterophyllum scalare ( Melek Balıkları)ını mümkün olduğunca 2 öğün etçil 1 öğün otçul beslemenizi öneririm . Bu naif dostlarımızın canını sıkmak çok kolaydır bu yüzden mümkün olduğunca taze hatta canlı yemler tercih edilmesini öneririm .

Pterophyllum scalare ( Melek Balıklarına )nın Habitat İstekleri : Mümkün olduğunca açık yüzüş alanının yanı sıra yüksek oranda bitkili ve köklü akvaryumlar melek balıklarımız için kusursuz bir ortam sağlaycaktır.

Pterophyllum scalare ( Melek Balıklarına )nın Habitat Dostları : Hemen hemen her tülü dip balığı ile yaşayabilirler. Japon ve Diskus Balıkları ile bakılabilselerde ben sizlere böyle bir besi yöntemi kesinlikle önermem. Tek tür olarak ya da tetra sürüleri ile bakılmaları doğru olacaktır.

Pterophyllum scalare ( Melek Balıklarına )nın İstedikleri Isı Değerleri : Pterophyllum scalare ( Melek Balıkları ) mümkün olduğunca sıcak sularda yaşamak isterler ve bu yüzden de 26°C - 30°C de bakılmasını öneririm ama bu dostlarımız 24°C ye kadar sorunsuz yaşamlarına devam edebilirler.

Pterophyllum scalare ( Melek Balıklarına )nın İstedikleri pH değeri : Yaklaşık olarak 6.2 - 7.8 pH değerleri uygun olacaklardır.

Melekler hakkında ki bilimsel yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Sürç-i Lisan Ettiysek Affola ! !