Kent Havası - Genel - Blog

Challenger Köpekbalığı

Akvaryum Balığı - Bilimsel Adı: Pangasius Sanitswongi

Sevgi ve saygı sizlerle olsun .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) ları hakkında yazmış olduğum muhtemelen son yazı ile karşınızdayım .

Dilim döndüğünce deneyim ve tecrübe ettiğimce sizlere bir şeyler anlatmaya aktarmaya çalıştım , Umarım işinize yaramıştır .

Bu yazımda ise Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) larının üretimi ve üremesi ile alakalı bilgiler verecek devamında da sıklıkla rastlanan hastalıklarına değineceğim .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) nın üretimine geçmeden hemen önce belirtmek isterim ki bu canlılar gerekli koşullar sağlanmadığı takdirde ( canlı başına o canlının boyunun 10 katı su hacimi Örn. 10 cm bir adet Challenger Köpekbalıklağı ( Pangasius sanitswongi ) için 100 L ) BESLENMEMESİNİ önermekteyim . Gelelim canlılarımızın üretimine .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) ları yumurta dökerek ürerler bu açıdan türdeşleri olan okyanus köpekbalıkları ile aralarında devasa bir fark olduğundan dolayı kimi akvaristler tarafından kedi balığı katagorisinde değerlendirilseler de görünüş bakımından bariz bir şekilde köpek balığını andırırlar bu yüzden de Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) olarak

adlandırılar .

Bu balıkların yumurtlayabilme ve mevcut yumurtaları dölleyebilme yaşına tam olarak ne zaman geldiklerine dair elimizde fazla bir veri bulunmasa da görüntü itibari ile yaklaşık 30 cm olduklarında bu tarz bir durumun içine girebilmek için hazırlanmaya başladıklarını düşünmekteyim . Sağlıklı bir üretim için havuz kullanılması gerektiğini bilmekteyim ama bu konuda bir deneme de bulunan ve sonucunda da başarılı olduğunu duyduğum bir arkadaşım var . Bu konu da ona gözümle görmediğim sürece inanmam dese de kendisi bunu 500 L lik bir akvaryumda başardığını her fırsatta hatırlatıyor . Hoş zaten mini bir havuz sayılabilecek bir hacim 500 L . Gelelim üreme yollarına üremelerinin tetiklenmesi için uzun süreli bir çalışma gerekmektedir . İlk olarak tamamı ile doğal bir ortam yaratmalı yani doğayı taklit etmeliyiz . Yaklaşık olarak 6 ay boyunca akvaryum ısımızı 24°C ayarında tutuyoruz . Eğer balıklarımızın kondisyonunu tam anlamıyla kusursuz bulmuyorsak bu ısıyı 25°C olarak da kullanabilirsiniz . Ama benim sizlere önerim 24°C tutmanızdır . 6 aylık bekleyiş boyunca balıklarımızı tam anlamıyla besiye çekiyoruz . Ardından ısımızı 27°C çıkartıyor adından da büyük oranda su değişimi yapıyoruz . Balıklarımız baharın geldiğini zannediyorlar hemen ardından ortama yerleştirdiğimiz kütüklerin içlerini yokluyor ve eğer hazırlarsa yumurtluyorlar . Yumurtlama ve dölleme işlemi bittikten sonra erkek Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) olağan üstü agrasif bir tavır sergilemeye başlıyor ve bu süreçte dişi Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) da dahil olmak üzere hiçbir şeyi yumurtalarına yaklaştırmıyor . Ve böylelikle hikayemizin sonuna gelmiş oluyoruz . Umarım faydalı olabilmişimdir . İyi günler ve iyi akşamlar dilerim

Sürç-i Lisan Ettiysek Affola ! ! !

Saygı ve sevgi sizlerle olsun .

Bu işe soyunduğumdan beri her birinizin fark etmiş olduğunu var saydığım olaylardan birisi bu konuda ansiklopedik bilgilerin yanı sıra kendi deneyim ve tecrüblerime de dayanarak sizlere bir şeyler aktarmaya çalışmıştım .

Gelelim bugün ele almış olduğumuz türlerden birisi olma hakkına sahip olan akvaryumların ve akvaryumcuların efsanelerinden olan Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) nı ele alıyor olacağız . Bundan önceki yazımda genel olarak değindiğim konu Albino Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) ve Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) arasında ki farklar ve yine bu Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) canlısının çok yüzeysel anlamda ihtiyaç ve isteklerinden bahsetmiştim .

Bu yazımda ise yoğunluklu olarak bu canlının istemiş olduğu şartları sizlere daha çok ansiklopedik bilgiler ışığında bahsediyor olacağım . İyi eğlenceler ve iyi okumalar dilerim .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi )nın İstemiş Olduğu pH : Öncelikle artık hepiniz fark etmiş olmalısınızdır ki tatlı su canlılarının hemen hemen hepsi aynı Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) da da olduğu gibi pH konusunda duyarlı ve yaklaşık olarak da aynı değerleri istiyorlar . Yani bahsetmiş olduğum , hemen hemen her tatlı su canlısı ile aynı pH değerlerini istiyor 6.5 - 7.5 pH .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi )nın İstemiş olduğu akvaryum su ısısı : Su konusunda ansiklopedik olarak 25°C - 27 °C istedikleri belirtilse de ısı konusunda da diğer değerler gibi oldukça dayanıklılardır 28°C üst sınırını aşmamak kaidesi ile yaklaşık olarak 23°C bile düşebilirsiniz .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi )nın Coğrafi Kökenleri : Yapmış olduğum araştırmalar sonucunda Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi )nın çoğrafi kökeninin güney doğu asya olduğunu öğrenmiştim . Tıpkı Pengasius köpek balıkları gibi . Ama bu konu da sizlere çok kısa bir bilgi vermek istemekteyim ( içinde bulunduğumuz Covid - 19 günleri sebebi ile fazla şaşırmayacaksınızdır ama ) bizlerin akvaryumlarımız da bile belsmeye kıyamadığımız bu türler Asya halkı tarafından bir besin ögesi olarak kullanılıyormuş . Yani bizler için akşam yemeğinde hamsi görmek neyse bu kesim içinde Challenger köpekbalığı görmek aynı şeymiş .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi )nın karakteristik özelliği : Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi )nın lar hepinizin anlayabileceği gibi oldukça agrasif ve saldırgan bir türdür . Akvaryumda gördükleri ve ağızlarına sığabileceğinden emin oldukları her şey onlar için birer yemek haline gelmiştir bile ( buna eliniz de dahil ) .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi )nın Akvaryum suyunda görmek istedikleri setlik : Yine diğer tatlı su canlıları ile hemen hemen aynı 6 - 10° değerleri önerilmektedir . Ama bu konu da benim herhangi bir tecrübem bulunmamaktadır .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi )nın Diyeti : Direkt olarak tavuk göğüsü ile de beslenen Challengerları karides ve dip yemleri ile de beslemeniz mümkündür .

Yazımızın sonuna geldik .

Sürç-i Lisan Ettiysek Affola ! !

Saygı ve sevgi tekrardan sizlerin olsun .

Bugün ele alacağım türün muhtemelen sizlerin en çok dikkatini çekeceğini düşündüğüm , hatta belirli bir oranda da neredeyse emin olduğum bir türü ele alacağım .

Challenger Köpekbalığı ( Pangasius sanitswongi )

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) hakkında sizlere bu yazımda genel bir sunuş bilgisi verecek devamında ise her daim yapmış olduğumuz gibi bilimsel kavramlara hemen ardından ise de üretim ve geliştirim tarzlarından bahsediyor olacağım . Şimdiden her birinize iyi okuyuşlar diliyor olacağım ve sözlerime başlayacağım .

İlk olarak Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) balıklarının piyasada bulabileceğiniz yalnızca iki varyetesi bulunmaktadır . Bu varyeteler Albino Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) ve Klasik tip siyah yüzgeç Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) şeklindedir .

Bu balıklardan özel olarak bahsetmek gerekirse akvaryumalarımız da belsediğimiz diğer tatlı su canlılarına oranla çok daha kompleks bir diyete ihtiyaç duymaktadır . Özellikle de kızıl gözleri ile bizlerin adeta sahibi olduğumuz tüm duyu ve hislerin doruklarına çıkarıyor olsa da , Albino Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) beslenmesi neredeyse Klasik Tip Siyah Yüzgeç Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) beslemekten iki - üç kat daha zordur . Klasik Tip Siyah Yüzgeçlilere göre çok daha narin , nazik ve zarif olan bu balıkların diyetlerine de olağan üstü dikkat etmemiz gerekmektedir . Zaten çok yoğun protein ağırlıklı diyetler uyguladığımız bu balıklardan aslında Klasik Tip Siyah Yüzgeç Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) belirli bir oranda kuru yem tahamülü olsa da . Albino Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) bu konuda neredeyse sıfır noktasındadır . Direkt olarak genel kabul görmüş olan yöntem , yağsız tavuk göğüsünü balığımızın tek bir seferde yutabileceği oranda parçalanmasının ardından da akvaryumdan alınmış olan bir miktar suda yaklaşık olarak 15 - 20 dakika dinlendirilerek canlılarımıza sunmalıyız . Eee sonuç olarak bu güzelliklere sahip olmak istiyorsak bir bedeli göze almalıyız . Tıpkı kendimize bir akşam menüsü hazırlarmış gibi bir çalışma yapmalıyızdır .

Bu Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) hakkında dikkat etmemiz gereken en önemli husulardan bir diğeri de şüphesiz ki ( eğer bu işten keyif ve haz duymak istiyorsak ) dostlarımıza hareket edebilecekleri yüzebilecekleri daha fazla alan sunmalıyız . Ama böyle bir hazdan ziya de yalnızca bu canlı türüne sahip olmak istiyorsak yaşamaları için gerekli iki şart vardır . Birincisi tamamen cama cam bir akvaryum aynı zamanda da az ışık alması önemli bir husustur . İkincisi ile en az bir tur dönebilecekleri bir su hacmidir . Ama bizlerin sahibi olduğumuz etik anlayışının bir göstergesi olarak mümkün olduğunca canlılarımız Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) rahat ettirmek ve gelişimlerini gözlemlemek için devasal hacimler ve kaliteli yemler kullanımı önermekteyim .

İyi günler diler sizleri saygı ve sevgi ile tekrardan selamlarım .

Sürç-i Lisan Ettiysek Affola ! !