KENT HAVASI | YENİ NESİL ŞEHİR REHBERİ
Saulosi ciklet balığı malawi gölü habitatında yaşayan genellikle otçul ağırlıklı beslenen bir tatlı su akvaryumu balığıdır. Doğal yaşam alanında kayaların üzerinde bulunan algler ile beslenen bir tür. Doğduklarında dişi erkek bütün balıklar sarı renkli olup eğer baskınlık kurabilir ya da küçüklükten beraber beslenirler ise erkek balıkların mavi renk aldığı dişilerin ve diğer baskınlık kuramayan erkeklerin sarı renkte kaldığı çok güzel ve çekici bir tür. Genelde bir erkeğe dört altı dişi düşecek şekilde koloni kurularak beslenmesi uygundur. Dişiler olgunluğa ulaşınca ayda bir ya da kırk günde bir çok sayıda yavrularlar. Yavrulama şekilleri kuluçka türündendir. Dişiler yumurtaları ağızlarında yirmi güne yakın kuluçkada bekletirler ve yirmi gün sonunda tehdit olmadığını düşündüğü yerde yavrularını ağızlarından bırakırlar. Dişiler bu kuluçka süresince istisnalar dışında hiç yem yemezler. Haliyle dişi balık kuluçka süresince zayıflamaya başlar. Yavruladıktan sonra iyi bir bakım gerekir. Bu balıkların akvaryum dekoru taşlar ile mağaralar ve labirentler yapılarak sağlanır. Öyle ki erkek veya dişi saulosi beğendiği yeri kazarlar. Akvaryum içi tam delik deşik olur. Bu nedenle taşlar balıkların üstlerine düşmeyecek şekilde sağlam bir şekilde konulmalıdır. Bakımı bence kolay yavru alınması da kolay bir balık. Renkleri ise gerçekten göz alıcı güzellikte. Hafif akıntılı suyu severler. Akvaryumda kullanılan kum ince taneli olmalı çünkü japon balıkları gibi kumu karıştırmayı severler. Bölgeci ve agresiftirler. Ama ben fazla agresifliklerine şahit olmadım. Özellikle güç mücadeleleri ve kur yaparkenki halleri izlemye değerdir. Saldırgan oldukları için vatoz, lepistes gibi canlıdoğuranlar, japon balığı gibi balıklar ile bakılmamalıdırlar. Yoksa onları yavaş yavaş yerler. Tek tür ya da anlaşabileceği tür olarak belirtilen demasoni balığı ile ya da bazı malawi cikletleri ile bakılabilirler. Ayrıca salyangozları ise canlı yem olarak kullanıyorlar. Bir gün akvaryuma baktığınızda boş salyangoz kabukları görebilirsiniz. Akvaryumun orta ve dip kısmında yüzmeyi severler. Fazla çekingen değiller. Elinizden dahi yem yiyebilirler. Seyir zevki yüksek sarı ve lacivertin uyumu ile tecrübe edilmesini tavsiye edebileceğim hoş bir balık türü.
İstanbul denilince sayısız yer aklımıza geliyor öyle değil mi? Her yeri ayrı güzel, her mevsimde ayrı güzel. Adalardan Büyükada’yı sizlere biraz anlatmak istiyorum. Ailenizle, arkadaşlarınızla hatta tek bile gidebilirsiniz. İskeleye yakın olan yerler biraz hareketli ve kalabalık olsa da sokaklar sessiz ve huzurlu. “At pisliği kokuyor, gidilmez oraya” denilir. Dinlemeyin. Evet faytonlardan dolayı nahoş koku bir nebze var ama her yerde ve yoğun şekilde değil. Tanınan marketler bulunmakla birlikte yemek yiyebileceğiniz çeşitli yerler mevcut. Balık, tavuk, kırmızı et, salata, makarna, kahvaltılık... her damağa uygun restoranlar mevcut. Fiyatlar ortalama olmakta beraber ortalamanın üzerinde mekanlar da var, tercih sizin :) Kahve dünyası, Mado gibi bilinen yerler de var. Bisiklete kesinlikle binin. 1 saati için 10₺ gibi bir ücret ödüyorsunuz. Kalabalık olmanız halinde yardımcı oluyorlar. Fayton tercih etmiyorum, binmedim fakat görüntüsünü gerçekten beğeniyorum. Fayton süresini bilmiyorum ama 60₺ gibi bir ücreti var. 6 kişi rahatlıkla binebilirsiniz. Eminönü-Kadıköy-Beşiktaş iskelelerinden tekneler gidiyor. Eminönü’nden 1,5 saat kadar sürüyor. Aşıklar tepesine ve o meşhur kiliseye gidemedim, giden arkadaşlarımın yazılarını okuyabilirsiniz ;)
Evliya Çelebi 1611 yılında Kütahyada doğmuştur.Evliya Çelebi dünyaca ünlü bir seyyahtır.Evliya çelebinin doğduğu ev kütahya belediyesi tarafindan yeniden yaptırılmiştir.Eğer kütahyaya gelirseniz kesinlikle gezmeniz gerken bir yer.Kütahyali herkes gitmiştir bence çok güzel bir yer.müze pazar günleri kapalıdır diğer günler sabah 9 akşam 17 ye kadar açıktır.Mustafa abide güvenlik olarak orda çalışmaktadır.kütahyada gezilecek yerler arasinda 1 numara
İstanbul'a özgü lezzetleri sıralamaya çalışmak gerçekten zor. Neredeyse her semtte oraya özgü bir yiyecek var. Bir sokakta lüks bir restoran meşhurken, diğer sokağın simitçisi meşhur olabiliyor. Semtlerin sosyoekonomik durumlarına göre lezzetler de farklılaşıyor. Aklıma geldiği kadarıyla birkaçını paylaşmak isterim. Önceliği şehrimizin turistik semti olan Sultanahmet'e veriyorum. Sultanahmet'in köftesi, Kanlıca ve Silivri'nin yoğurdu, Adalar'ın balığı, Beşiktaş'ın köftesi ve döneri, Eminönü'nün balık ekmeği ve şerbetli tatlıları ilk aklıma gelenler. Bunların dışında sokak başlarında pilav tezgahları, kestaneciler, sokak simitçileri ve midyecileri de unutmamak lazım. Bu şehirde insan kalabalığı olduğu gibi yemek çeşidi ve kültürü açısından da kalabalık. Dünya mutfağının örnekleri ise Taksim ve Nişantaşı yoğunluklu.

{ {https://www.instagram.com/foodie.bookie/::İstanbul yemek}}
Birçok şubesi bulunan 3. nesil kahveci zinciri, aynı zamanda baristalık eğitimi de vermektedir.  MOC 
Sakarya Valiliği Yayınladığı Duyurusu Şu şekilde İçişleri Bakanlığı’nın 12.05.2020 tarih ve 7887 sayılı genelgesinin 3. maddesi "ü" fıkrası ile 15.05.2020 tarih ve 8060 sayılı genelgesinin 1. maddesi uyarınca Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 15/05/2020 tarih ve 39 nolu kararı ile ilimizde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 17 Mayıs 2020 Pazar günü 11:00-15:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları bildirilmiştir.

Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda önümüzdeki günlerin meteorolojik şartları ve hava sıcaklıklarının artması göz önüne alınarak ilimizde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 17 Mayıs 2020 Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulma saatleri 12:00-18:00 olarak değiştirilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur

SAKARYA VALİLİĞİ

 

  Sakarya Valiliği Yayınladığı Duyurusu Şu şekilde İçişleri Bakanlığı’nın 12.05.2020 tarih ve 7887 sayılı  
Çok iyi bir deneyim değildi.. Öncelikle petshop çok pis.. Hayvanlar gerçekten pis yerlerde tutuluyorlar. Hayvan ve bitki çeşidi bayağı fazla ancak bitki akvaryumu hariç bütün akvaryumlar gerçekten pis.. Haliyle balıklar da biraz halsiz.. Bitki almak için gidilebilecek bir petshop. Ancak calısanlar çok ilgili ve güleryüzlü. Umarım en kısa sürede daha temiz olurlar... Tek eksiği de bu zaten.. Bitkiler de sabit 15 TL idi en son gittiğimde..
Aşkların ve İmparatorların Kenti olarak bilinen Sagalassos 2009' da UNESCO Dünya Mirası geçici listesine girmiştir. Batı Torosların batı kesiminde 1400-1750 m yükseltide, Ağlasun’un (Burdur) 7 km kuzeyinde yer alan Pisidia kenti Sagalassos, Ağlasun Dağları’nın güneye bakan dik yamacında, etrafındaki tepelik alanlar nedeniyle, çok korunaklı bir alanda yer alır. Bu kesimde, Torosların kalkerli yapısı içinde keramik üretimi için gerekli olan demiroksitli killi toprak bol bulunduğundan, kent topraktan çanak çömlek yapımında çok ileri gitmişti. Kil tabanlı akiferleri nedeniyle binlerce yıldır akışını sürdüren kaynak suları bulunur. Bunlardan en önemlisi Antoninler Çeşmesi'dir.

#coğrafyacınıngünlüğü #sagalassos Sagalassos Ağlasun 
Home office şeklinde evden çalışabileceğim iş arıyorum. Veri girişi olur, editörlük olur... MS Office programlarını iyi derecede kullanabiliyorum.

İrtibat: sekizkaregen@yandex.com
Kahvaltı denilince akla bu şehrimiz gelir. Van balı otlu peynir, murtuğa, kavut gibi yöreye özgü lezzetlerin yanında semaverde demlenmiş çay öyle güzel gider ki hangisinden ne kadar yediğinizi unutursunuz. Van kahvaltısı hem mideye hem de göze hitap eder. Masada boş yer kalmadığı gibi midenizde de boş yer kalmaz.