Saygı ve sevgi sizlerin olsun .

Bugün kaleme aldığım canlı türü olan Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) hakkında yoğunluklu bilimsel yazılar ve tabiri caiz ise işin biraz daha kitapsal olan kısmı ile sizlerle birlikteyim . Lafı fazla dolandırmadan bahsinde bulunduğum Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) türünün bilimsel gerçeklikleri ile karşınızdayım .

Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) Balıklarının Yaşam Alanlarında istemiş oldukları pH aralığı : Hemen hemen her canlı doğuran türünde olduğu gibi Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) balıklarında da mümkün olduğunca natural sular sağlamaya çalışsak da 6.8 pH - 7.2 pH arasında ki değerlere tahamül edebilirler .

Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) Balıklarının Yaşam Alanlarında istemiş oldukları Isı aralığı : Yine canlı doğuran türlerinin neredeyse tamam mı gibi Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) balıklarıda 18°C ile - 24°C aralığı ideal kabul edilse de benim şuanda kullanmış olduğum 28°C de bile hiçbir problem olmadan yaşayabiliyorlar . Hatta geçmişte yaşamış olduğum talihsiz bir durum sonucunda yaklaşık olarak 12°C sıcaklıkta bile yaşamayı başarmışlardı tabi ki fazla keyifli değillerdi ve metabolik olarak yavaşlamışlardı fazla yüzmüyor , yalnızca yem yemek için hareket ediyorlardı ama sonuç olarak hayatta kalmayı başardılar .

Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) Yaşamak için ihtiyaç duydukları min. Akvaryum Hacimi : Akvaryum hacimi konusunda devasa bir tolarans düzeyi olan dostlarımız içerisinde dönebildikleri her su kütlesinde yaşayabilmektedirlerdir .

Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) ana yurdu : Meksikanın sulak bölgelerinde yoğunluklu olarak yaşamına devam eden bu sevgili dostlarımız işin aslında pek çok farklı tatlı su kaynağı niteliği sağlayan hemen hemen her türlü göl , akar su , nehirlerde yaşayabilirler .

Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) hakkında bilmeniz gereken kısaltılmış bilgiler : Poecilia Shenops ( Moli ya da Molly ) balıklarının uzun uzun çaprazlanmaları ( çoğunluklu olarak renk üzerinde durduğum örnekler vermiştim ) ama bu konunun bazı dezanatajları vardır . Örnek olarak ufak bir örnek vermem gerekirse yoğun , en önemlisi de kontrolsüz , dikkatsiz ve özensiz yapılan çaprazlamalar sonucunda doğal olarak barınan ve eldesi bulunan saf kan türler yavaş yavaş yok olmakta ve ne yazıktır ki bu türlere tekrardan ulaşmanın en kolay yöntemi bazense tek yöntemi laboratuvar ortamlarına başvurmaktır . Bu ise biz hobici , akvaristlerin karşı karşıya kalmaktan nefret ettikleri durumlar listesinde kuşkusuz başı çeker . Bu yüzden çaprazlama hakkında bilgilerden bahsederken değinemediğim , işin bu yönü de göz önünde bulundurulmalıdır .

Yazıma ayırdığımız sürenin sonuna gelmiş bulunmakla beraber sizleri tekrardan saygı ve sevgi ile selamlarım.

Sürç-i Lisan Ettiysem Affola ! !