KENT HAVASI | YENİ NESİL ŞEHİR REHBERİ
Aksarayda bulunan çok küçük bir cami. Öyle ki şehrin kalabalığında unutulmak üzere olan bir yapı gibi. Çoğu kimse orada cami olduğunu farketmeyebilir bile. Ama caminin benim için değeri farklı tabiki. Küçükken aileler çocuklarını camiye Kur'an kursuna gönderir ya. İşte benim ilk kursa bu camide başlamıştım. Yaz aylarında sürekli giderdim. Birçok arkadaşlığım orada başladı. Tabi daha sonraları duyduk ki diğer cami de ödüller daha çok ve iyi biz de çocuğuz hemen diğer camiye gitmeye başlamıştık. Şimdi ise şehrin yüksek binaları arasında sanki unutulmuş. Tıpkı bizim çocukken unuttuğumuz gibi. O yüzden bence farklı bir cami. Küçük ama çok güzel. Caminin kendine has bir manevi lezzeti var. Ancak o zaman anlaşılıyor aslında ne kadar güzel bir yer olduğu.
Sevgi ve saygı sizlerle olsun .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) ları hakkında yazmış olduğum muhtemelen son yazı ile karşınızdayım .

Dilim döndüğünce deneyim ve tecrübe ettiğimce sizlere bir şeyler anlatmaya aktarmaya çalıştım , Umarım işinize yaramıştır .

Bu yazımda ise Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) larının üretimi ve üremesi ile alakalı bilgiler verecek devamında da sıklıkla rastlanan hastalıklarına değineceğim .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) nın üretimine geçmeden hemen önce belirtmek isterim ki bu canlılar gerekli koşullar sağlanmadığı takdirde ( canlı başına o canlının boyunun 10 katı su hacimi Örn. 10 cm bir adet Challenger Köpekbalıklağı ( Pangasius sanitswongi ) için 100 L ) BESLENMEMESİNİ önermekteyim . Gelelim canlılarımızın üretimine .

Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) ları yumurta dökerek ürerler bu açıdan türdeşleri olan okyanus köpekbalıkları ile aralarında devasa bir fark olduğundan dolayı kimi akvaristler tarafından kedi balığı katagorisinde değerlendirilseler de görünüş bakımından bariz bir şekilde köpek balığını andırırlar bu yüzden de Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) olarak

adlandırılar .

Bu balıkların yumurtlayabilme ve mevcut yumurtaları dölleyebilme yaşına tam olarak ne zaman geldiklerine dair elimizde fazla bir veri bulunmasa da görüntü itibari ile yaklaşık 30 cm olduklarında bu tarz bir durumun içine girebilmek için hazırlanmaya başladıklarını düşünmekteyim . Sağlıklı bir üretim için havuz kullanılması gerektiğini bilmekteyim ama bu konuda bir deneme de bulunan ve sonucunda da başarılı olduğunu duyduğum bir arkadaşım var . Bu konu da ona gözümle görmediğim sürece inanmam dese de kendisi bunu 500 L lik bir akvaryumda başardığını her fırsatta hatırlatıyor . Hoş zaten mini bir havuz sayılabilecek bir hacim 500 L . Gelelim üreme yollarına üremelerinin tetiklenmesi için uzun süreli bir çalışma gerekmektedir . İlk olarak tamamı ile doğal bir ortam yaratmalı yani doğayı taklit etmeliyiz . Yaklaşık olarak 6 ay boyunca akvaryum ısımızı 24°C ayarında tutuyoruz . Eğer balıklarımızın kondisyonunu tam anlamıyla kusursuz bulmuyorsak bu ısıyı 25°C olarak da kullanabilirsiniz . Ama benim sizlere önerim 24°C tutmanızdır . 6 aylık bekleyiş boyunca balıklarımızı tam anlamıyla besiye çekiyoruz . Ardından ısımızı 27°C çıkartıyor adından da büyük oranda su değişimi yapıyoruz . Balıklarımız baharın geldiğini zannediyorlar hemen ardından ortama yerleştirdiğimiz kütüklerin içlerini yokluyor ve eğer hazırlarsa yumurtluyorlar . Yumurtlama ve dölleme işlemi bittikten sonra erkek Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) olağan üstü agrasif bir tavır sergilemeye başlıyor ve bu süreçte dişi Challenger Köpekbalıkları ( Pangasius sanitswongi ) da dahil olmak üzere hiçbir şeyi yumurtalarına yaklaştırmıyor . Ve böylelikle hikayemizin sonuna gelmiş oluyoruz . Umarım faydalı olabilmişimdir . İyi günler ve iyi akşamlar dilerim

Sürç-i Lisan Ettiysek Affola ! ! !

İstanbul kent sakinlerinin her türlü öneri, şikayet ve dileklerini iletebileceği bir hizmettir. Bu hizmete ulaşmak için ALO 153 hattı kullanılabileceği gibi online olarak https://beyazmasa.ibb.istanbul/application/beyazmasa adresinden başvuru yapılabilir. Başvuru için öncelikle siteye kayıt olup kişisel bilgileri girdikten sonra "başvuru konusu" bölümü doldurulup istenirse fotoğraf eklenebilir. Başvurular konularına göre incelenip geri dönüş süresi buna müteakip değişebiliyor. İstanbulluların yaşadığı ulaşım, sosyal haklar, çevre kirliliği gibi konuları dile getirmek dışında somut bir adım atmak için "beyaz masa". İBB Beyazmasa 
TÜRKİYE’DEKİ TÜM ŞEHİRLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ VE YORUMLAR

Aşağıda her bir şehir için size her an gerekli bilgilere ait sayfaların linki verilmiştir. Sık kullanılanlara ekleyebileceğiniz ve faydalı olduğunu düşündüğümüz  Türkiye’de Şehir Şehir Gezilecek Yerler için ise burayı tıklayınız .

81 il için kullanışlı bilgiler:

 Adana Kent Bilgileri 

 Adıyaman Kent Bilgileri 

 Afyon Kent Bilgileri 

 Ağrı Kent Bilgileri 

 Aksaray Kent Bilgileri 

 Amasya Kent Bilgileri 

 Ankara Kent Bilgileri 

 Antalya Kent Bilgileri 

 Ardahan Kent Bilgileri 

 Artvin Kent Bilgileri 

 Aydın Kent Bilgileri 

 Balıkesir Kent Bilgileri 

 Bartın Kent Bilgileri 

 Batman Kent Bilgileri 

 Bayburt Kent Bilgileri 

 Bilecik Kent Bilgileri 

 Bingöl Kent Bilgileri 

 Bitlis Kent Bilgileri 

 Bolu Kent Bilgileri 

 Burdur Kent Bilgileri 

 Bursa Kent Bilgileri 

 Çanakkale Kent Bilgileri 

 Çankırı Kent Bilgileri 

 Çorum Kent Bilgileri 

 Denizli Kent Bilgileri 

 Diyarbakır Kent Bilgileri 

 Düzce Kent Bilgileri 

 Edirne Kent Bilgileri 

 Elazığ Kent Bilgileri 

 Erzincan Kent Bilgileri 

 Erzurum Kent Bilgileri 

 Eskişehir Kent Bilgileri 

 Gaziantep Kent Bilgileri 

 Giresun Kent Bilgileri 

 Gümüşhane Kent Bilgileri 

 Hakkari Kent Bilgileri 

 Hatay Kent Bilgileri 

 Iğdır Kent Bilgileri 

 Isparta Kent Bilgileri 

 İstanbul Kent Bilgileri 

 İzmir Kent Bilgileri 

 Kahramanmaraş Kent Bilgileri 

 Karabük Kent Bilgileri 

 Karaman Kent Bilgileri 

 Kars Kent Bilgileri 

 Kastamonu Kent Bilgileri 

 Kayseri Kent Bilgileri 

 Kırıkkale Kent Bilgileri 

 Kırklareli Kent Bilgileri 

 Kırşehir Kent Bilgileri 

 Kilis Kent Bilgileri 

 Kocaeli Kent Bilgileri 

 Konya Kent Bilgileri 

 Kütahya Kent Bilgileri 

 Malatya Kent Bilgileri 

 Manisa Kent Bilgileri 

 Mardin Kent Bilgileri 

 Mersin Kent Bilgileri 

 Muğla Kent Bilgileri 

 Muş Kent Bilgileri 

 Nevşehir Kent Bilgileri 

 Niğde Kent Bilgileri 

 Ordu Kent Bilgileri 

 Osmaniye Kent Bilgileri 

 Rize Kent Bilgileri 

 Sakarya Kent Bilgileri 

 Samsun Kent Bilgileri 

 Siirt Kent Bilgileri 

 Sinop Kent Bilgileri 

 Sivas Kent Bilgileri 

 Şanlıurfa Kent Bilgileri 

 Şırnak Kent Bilgileri 

 Tekirdağ Kent Bilgileri 

 Tokat Kent Bilgileri 

 Trabzon Kent Bilgileri 

 Tunceli Kent Bilgileri 

 Uşak Kent Bilgileri 

 Van Kent Bilgileri 

 Yalova Kent Bilgileri 

 Yozgat Kent Bilgileri 

 Zonguldak Kent Bilgileri 

Türkiye’deki 81 il için il plaka kodu, il telefon kodu, il posta kodu, nüfusu, yüzölçümü, rakımı, eski adı, ilçeleri, coğrafi bölgesi, iklimi, kaçıncı derece deprem bölgesi, komşuları, valisi, valilik web sitesi, belediye başkanı, belediye bşk.lığı web sitesi, üniversite(leri), ne meşhur, gezilecek yerleri, festivalleri, düşmandan kurtuluşu, tren istasyonu, havalimanı, milletvekilleri, son genel seçim sonuçları, son yerel seçim sonuçları, yerel tv, yerel radyo, yerel gazete ve dergi, futbol kulübü, basketbol kulübü, ünlüleri gibi her zaman lazım olabilecek bilgileri her bir şehrin “Kent Bilgileri” sayfasında görebilirsiniz.

Evet arkadaslar kütahyadaki lokantaları size anlatmaya devam ediyorum. Kütahyada nerdeyse her lokantaya gittim diybilirim. Biraz obur bir gencim. Ve yeni lezzetler keşfetmeyi seven biriyim. O yuzden kütahyadaki çoğu lokantayı gezmişimdir. Şimdi size Köfteci Amcayı yorumlayacam. Ortalama bir mekan. Çok övülecek bir yanı yok. Açıkcası köfte tadını pek alamadım. Köfteleri biraz büyütmesi lazım. Yeşilligide azaltması lazım. Mekan olarak guzel normal bir köfteci dükyanı. Başka yemek çeşitleride var ama daha omce hiç denemedim o yuzden yorumlayamiyacam. Sahibi güler yüzlü ve musteriye onem veren biri. Puanlayacak olursam on uzerinden bes veririm
Bu haftaki yazımda, daha ziyade emlak danışmanlarına hitap edecek şekilde, monoton konulardan uzak durmak ve farklı bir bakış açısı sunmak istedim. Bu yüzden tahmini olarak M.Ö 500 yıllarında yaşadığı düşünülen ünlü stratejist, asker, filozof Sun Tzu (Sun Zi diye okunuyor) 'nin bir an için emlakçılık yaptığını ve dünyaca ünlü Savaş Sanatı kitabını gayrimenkul sektörü hakkında yazdığını tahayyül ettim. Şimdi gelin, kitabın ana bölümlerini sektörümüze uyarlayarak ilerleyelim:

Evet. Sun Tzu kitabını emlak için yazmış olsaydı öncelikle hiç şüphesiz ki kitabın adı Savaş Sanatı değil Emlak Sanatı olurdu. İşini aşkla yapan emlak danışmanları arasında emlak işini "sanat" olarak gören meslektaşlarımın olduğundan eminim. Tıpkı Atatürk'ün savaşı bir "sanat" olarak görmesi gibi... Tabi bu noktada iyi haber şu ki kimseyle savaşta değiliz ve bir düşmanımız yok. Sun Tzu'nin "düşman" olarak belirttiği yerleri bizler "rakip" olarak düşünebiliriz. Şimdi toplam 13 bölümden oluşan kitabın ana başlıklarını sektörümüzle uyumlu hale getirerek kısa açıklamalarla devam edelim.

1. HESAPLAMA: Sun Tzu'ye göre "yol, gök, yer, komutan ve kural" hususlarını bilen kazanır, bilmeyen kaybeder. Yani çalışma modelini oturtmuş, piyasayı okuyabilen, yerel pazara hakim, doğru broker/koç/mentor ile çalışan ve mevzuatı bilen danışman emlakta kazanır.

2. SAVAŞ: Zafer kazanılsa bile savaşın uzun sürmesi askeri yorar, heyecanı düşürür. Ortalama satış süresi üç ay olan mülkün bu süre içinde satılmaması hem danışmanın hem de mülk sahibinin şevkini kaçırır, fırsatlara ulaşmasını öteler.

3. TAKTİK SALDIRI: En iyi zafer, savaşmadan kazanılan zaferdir. Yani emlakta başarının sırrı satış yapmadan satış yapmayı becerebilmektir (Bu noktada önemli katkılarından dolayı  Hilmi Işık  ve  Belgin Benek  Hocalarıma teşekkürlerimi sunarım). Kendini müşterine satıcı olarak değil, doğru yol gösterecek ve katkı sunacak bir kişi olarak yansıtmalısın.

4. DURUŞ (KONUŞLANIŞ): Zafer önceden görülebilir ancak yaratılamaz. Emlakçının elinde sihirli bir değnek yoktur, satış fiyatını ve satışı öngörür ancak bunun için garanti süre veremez, müşteri/talep yoksa yaratamaz.

5.GÜÇ (VAZİYET): Bütün birlikler zayıflamış olsa bile sürpriz manevralarla savaşın seyri değiştirilebilir. Buna göre rakip pazar analizini iyi yapan danışman mülkün satışını hızlandıracak hamleleri (ilan yayınlama tarihinin seçilmesi, mülkte  bazı bakım ve iyileştirmelerin  yapılması gibi) doğru zamanda yaparak sonuca ulaşabilir.

6. ZAYIFLIK-GÜÇLÜLÜK: Savaş meydanına erken giden taraf rahat eder, düşmanının zayıflıklarını bilen zaferi kazanır. Yani FSBO aramasını önce yapan (mümkünse ilk) müşterisinden önce daireye gidip sunum için hazırlık yapan kazanır. Rakip mülklerin zayıf yönlerini öğrenmeyi de ihmal etmemek gerekir.

Sanırım bugünlük bu kadar yeterli. Kalan 8 bölüm hakkındaki yorumlamalarımı bir sonraki hafta paylaşacağım. Yazımı Sun Tzu'nin bir diğer güzel deyişiyle bitiriyorum. Sektörümüzle bağdaştırarak fikir yürütmeyi unutmayalım. Tum okurlarıma bol kazançlı ve bol huzurlu günler dilerim.

"Başkasını ve kendini bilirsen, 100 kere savaşsan da tehlikeye düşmezsin; başkasını bilmeyip, kendini bilirsen bir kazanır bir kaybedersin; ne kendini ne başkasını bilirsen, girdiğin her savaşta tehlikedesin demektir. Savaşın beş kuralı vardır: ölçme, değerlendirme, hesaplama, kıyaslama ve zafer. Mevzi ölçmeyi, ölçme değerlendirmeyi, değerlendirme hesaplamayı, hesaplama kıyaslamayı, kıyaslama ise zaferi doğurur." SUN TZU

 Yazının Devamı İçin Tıklayınız 

__________________________________________________

İNSTAGRAM HESABIM:  @turyap.yasin.44 

__________________________________________________

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Icon Manavgat'ta Yepyeni Bir Yaşam Başlıyor 

 Evim Ne Kadar Diye Soranlardan mısınız? 
Selamlar sevgili okurlar bugün sizlere daha önceden söz vermiş olduğum pH faktörü ile ilgili paylaşımda bilgi birikim transferinde bulunuyor olacağım.

İlk olarak pH kavramından bahsedelim.

pH kavramı kimyadan da bildiğiniz üzere " Power of Hidrogen " demenin kolay yoludur . Anlamı ise hidrojenin gücü demektir hesaplanması başlı başına bir kimya konusu olmanın yanı sıra biz akvaristleri de yakından ilgilnedirmektedir . Bunun en bariz sebebini şu şekilde anlayabiliriz . Bizlerin evlerinde ki kentlerinde ki havalar nasıl oluyorda bizlerin hayatlarında , ruh hallerinde bu kadar yoğun bir etki barındırıyorsa ; akvaryumlarımızda ki canlı dostlarımız için de akvaryum suyu en az bunun iki misli önemli hatta kritiktir . Çünkü balıklar soğuk kanlı canlılardır ve bu sebepten dolayı akvaryum ısısı direkt olarak vücut ısısı kavramına dönüşmektedir . Yine bunun gibi suyun kalitesi de canlının kalitesi demek olmaktadır . Canlı Dostlarımızın keyfi ne kadar yerinde ise bizlerin de keyfi o kadar yerinde olur , bu yüzden kendimiz rahat etmek istiyorsak onları rahat ettirmeliyiz . Bu konuda da gayet çok değişkenli bir madde ile yani su ile ilgilenmekteyiz . Suyun pH si canlılarımızın isteklerine ne kadar uygun ise o kadar mutlu keyifli olcaklardır karma ve show akavaryumlarda direkt olarak bir pH değeri belirnemeyeceği için mümkün olduğunca 7 pH de sabitlemeyi hedeflemeliyiz . pH kontrolü için kullanabilecek bazı yöntemler şunlardır ;

Kimyevi ilaç ve düzenleyici kullanımı .

Doğal belirleyeci olan kum , taş , kök ve gövde kullanımı .

Bu noktada benim şahsi tercihim her daim doğal olanlardan yana olmaktır . Doğal düzenleyici ve dengeliyicileri ph Düşürmek ve ph arttırmak adına kullanılanlar olarak 2 ye ayırmak mümkün .

pH arttıran ürünler suları yumuşatmak da daha bazik hale getirmektedir , bu noktada kullanabileceğiniz ürünlere ayrı ayrı değinerek yazımı gereksiz bir şekilde uzatmak istememekteyim . Bu sebepten ötürü sizlere akvaryumunuza çeşitli taşlar ve kaylar koymayı önerebilirim yine akvaryumlarınız daki ph yi düşürmek yani suyunuzu asidik bir hale getirmek onu acıtmak için çeşitli kökler ve yapraklar kullanmanızı öneririz .Yine ayarlamış olduğunuz bu pH dengesinin kalıcılığı için çok sağlıklı bir filtrasyona ihtiyaç duyuyor olacaksınız . Bunların haricinde de bazı akvaristler tarafından pH dengeisini korumak adına karbonat kullanılmaktadır . Kullanılan bu karbonitratın ölçüsü ise yaklaşık olarak 50 L ye bir çay kaşığı olarak kullanılmaktadır . Ben şahsi olarak böyle bir yöntem kullanmamakta ve aynı şekilde herhangi bir deneyime sahip değilim bu yüzden sizlere faydalıdır ya da zaralıdır diyebilecek bir konumda değilim . Yine aynı şekilde kimyevi çözümlere de kolları sıvamadığımı belirtmek isterim . Benim pH hakkında söyleyeceklerim bu kadardı vaktiniz için teşekkürlerimi sunar iyi günler dilerim .

Sürç - i Lisan Ettiysem Affolla ! ! !
SAKARYA DENİZCİLİK EĞİTİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Akademik Yılı’nda öğrenci almaya hazırlanıyor. Kocaali’de kurulan okulun Sakarya’nın denizcilik alanında da öne çıkan bir şehir olmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Akkaş, okula ilişkin bilgiler verdi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda yapılanma çalışmaları devam ediyor. Kocaali ilçesinde yer alan yüksekokulda bir yandan binanın eğitim-öğretime uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken diğer yandan ise akademik ve idari kadro tamamlanıyor. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak atanan Doç. Dr. Nuri Akkaş, kurulduğu yetkinlik alanı itibariyle Sakarya’da bir ilk olan okula 2020-2021 Akademik Yılı’nda öğrenci almak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu  
Netkent Üniversitesi fiyat ve denklik konusunda bilgisi olan var mı?
Mimar Sinan'ın eserlerinden Ağa Han Mimarlık Ödülü bulunan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, iki yıl aradan sonra otel olarak hizmete açılıyor.

Edirne'de Kanuni Sultan Süleyman'ın Sadrazamı Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan ve Cumhuriyet döneminde de yıllarca otel olarak kullanıldıktan sonra kaderine terk edilen tarihi Kervansaray, yeniden hayat buluyor. 1980 yılında Ağa Han Mimarlık ödülünü alan tarihi Kervansaray'ın mülkiyeti, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait. Rüstempaşa Kervansarayı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1987 yılında bir turizm firmasına 49 yıllığına kiralandı. Firma, otel olarak uzun yıllar işlettiği kervansarayı, firma sahibinin sağlık sorunları ve ekonomik nedenlerle yaklaşık 2 yıl önce kapısına kilit vurdu. Firma sahibi, bir süre önce haklarını İstanbul merkezli bir turizm şirketine devretti. Devralan şirket, 2036 yılına kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü ile sözleşmesi bulunan tarihi binayı otel olarak yeniden hizmete açmak için bir süre önce çalışmalara başladı.