Sakarya - Sakarya - Kent Olay

Kütüphane Programları Söyleşisi'nin İlk Konuğu Vali Nayir Oldu

Kütüphane Programları Söyleşisi haberine dair yorumlarınızı bu başlıkta paylaşabilirsiniz.

Kütüphane Programları Adlı Söyleşi Programının İlk Konuğu Vali Nayir Oldu

Sakarya Akyazı ilçesinde temaslarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, konuşmacı olarak katıldığı ‘Kütüphane Programları: Gençlik ve Gelecek’ adlı söyleşi programında öğrencilerle bir araya geldi.

Akyazı Kaymakamlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde Akyazı Mehmet Niyazi Özdemir İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen söyleşide; Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ile 11. sınıf öğrencileri yer aldı.

“Yeni Bir Gelenek Başlatıyoruz”

Devletimizin Bakanlık nezdinde vatandaşlarımızı kitap okumaya teşvik etmek için önemli çalışmalar yaptığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Kütüphanelerin önemini belirtmek için Mülki İdare Amirleri, şairler, yazarlar ve sporcular gibi birçok alanda kendisini kabul ettirmiş kişilerin konuk olacağı ‘Kütüphane Konuşmaları’ adı altında yeni bir gelenek başlattıklarını, bu geleneğin ilk konuşmacısı olarak ağırladıkları Vali Ahmet Hamdi Nayir’e katılımlarından ve kendilerine verdikleri desteklerden dolayı müteşekkir olduklarını belirtti.

“Kütüphane Amacına Ulaşmış”

Geçen yıl yine Mart ayında açılışını gerçekleştirdikleri bu Kütüphaneden büyük ümitleri olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Gençlerimizin burayı en etkin şekilde kullandıklarını görünce çok mutlu olduk. Türk Edebiyatına 12’den fazla eser bırakmış Akyazılı Yazar Mehmet Niyazi Özdemir'in isminin verildiği bu kütüphanede okuma odaları ile birlikte birçok sosyal faaliyet alanı bulunması da ayrı bir övünç kaynağımızdır. Kütüphanemizin yapımında emeği geçenlere ve bugün aktif olarak kullanılmasını sağlayanlara teşekkür ediyoruz, ayrıca burayı en güzel şekilde kullanan gençlerimizi de tebrik etmek istiyorum.

“Gençlik En Önemli Sermayedir”

Bir milletin en önemli sermayesi gençliğidir. İşte geleceğimizi şekillendirecek olan bu sermayeyi iktisatlı kullanıp en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Eğer bu gibi yerleri faaliyete geçirerek hayatınızı faydalı şeylerle doldurabilmenizi sağlayabiliyorsak, görevimizi yerine getirmiş sayılırız. Gençlerimizin zamanlarını kütüphaneler gibi, spor salonları gibi, sosyal faaliyetleri yürütecekleri alanlar gibi yerlerde geçirmeleri için hem merkezi idarenin hem de yerel yönetimlerin yapması gereken çok şeyler vardır.

“Hayatın Gri Yanları da Vardır”

Sizlere bakınca geçmişimizi hatırlıyoruz, sizler de bize bakıp geleceğinizi hatırlayın, hep böyle genç kalmayacaksınız, hayat sizi de bizleri yorduğu gibi yoracak ve yoğuracak. Analiz kabiliyetinin en yüksek olduğu, ezber kabiliyetinin en yüksek olduğu bu zamanları iyi değerlendirmenizi istiyoruz. Hayatı anlama noktasında en zengin, en verimli çağdasınız. Hayat siyah ve beyazdan ibaret değildir. Eğer öyle olsaydı, bir şeye ya iyi ya da kötü derdik, birisine de ya iyi insan ya da kötü insan derdik.Arkadaşınızı değerlendirirken, olayları değerlendirirken bir sebep, bir sonuç sizi tembelliğe itmesin, başka bir şeyler de vardır diye düşünün. Hayatı anlamanın en güzel yolu budur.

“Mevlana’dan Örnekler Verdi”

Bu coğrafyanın yetiştirmiş olduğu felsefe büyüklerimizden, inanç büyüklerimizden Mevlana Celaleddin-i Rumi, 'Hatasız dost arayan, dostsuz kalır' demiştir. Bir hatadan dolayı dostu terk etmek olmaz. Bizim de hatamız vardır, sizin de hatalarınız vardır, olacaktır. Hayatın olağan akışına baktığınızda hatasız insan olmadığını görürsünüz. Bu bakış açısı sizi düşmanlıklardan uzaklaştıracak, en kötü bildiğiniz insanın bile iyi bir tarafı olabileceğini düşündürecek, ayrıca saplantılı şekilde, taassuplu şekilde birisine bağlanmanızı da önleyecektir. Analitik düşünüp yani analiz yaparak sonuca ulaşma yolunu seçerek daha rahat, daha hür bir ortamda kararınızı verebilirsiniz. Hayatı anlama noktasında daha geniş bir açıdan bakarak, daha güzel sonuçları çıkarabilecek bir yaşın içerisindesiniz, bunun kıymetini bilin” diyerek Mevlana’nın eserlerinde geçen