Sakarya - Geyve - Üniversite

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi hakkında deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Tepecikler, Yüksek Okul Sk., 54700 Geyve/Sakarya

Bilim ve hizmetle geçen 2 yıl

18 Mayıs 2018’de kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ikinci yılını tamamladı. Bu süre zarfında yeni üniversiteyi sağlam temeller üzerinde kurmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını vurgulayan Rektör Sarıbıyık, “Bunu yaparken bilime, sektöre, şehre ve ülkeye hizmet etmekten geri durmadık. Bilim ve hizmetle dolu iki yıl geçirdik. 3 yeni fakülte, 2 yeni meslek yüksekokulu kurduk. 41 bilimsel projemiz onay gördü. Öğrenci sayımız 24 bin 283 oldu” dedi.

 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 18 Mayıs 2018’de kuruluşunun ardından ikinci yılını tamamladı. Üniversitenin iki yıllık sürecini değerlendiren SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bir konsept olarak oluşturulan yeni üniversite modelini temsil eden iki üniversiteden birisi olduklarını vurgulayarak; şehrin, ülkenin, toplumun ve akademik camianın ihtiyaçları ile kabiliyetlerini bir araya getirebilecek bir sistem oturtmak için çalıştıklarını söyledi. Sarıbıyık, akademik, idari ve fiziksel yapılanma için de kısıtlı imkânlarla yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarının altını çizdi. 18 Mayıs 2018’de kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ikinci yılını tamamladı.  
Hemşireler enfeksiyon kontrolünde önemli role sahip

SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdanur Dikmen 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Özellikle hemşireler, enfekte hastalarla yakın temasta oldukları için enfeksiyon kontrolünde ve halk sağlığının devamlılığında önemli bir role sahipler” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdanur Dikmen 12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası’nı tebrik etti. 2020 yılının daha önce Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya Hemşirelik Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Dekan Dikmen, Kovid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan sıkıntılı günlerde en ön saflarda savaş veren hemşirelere minnettar olduklarını belirtti. Dikmen, 2020-2021 Akademik Yılı’ndan itibaren öğrenci almayı planladıkları Hemşirelik Bölümü’nde ise en iyi şekilde eğitim vermek için yapılanma çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını söyledi. SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdanur Dikmen  
SUBÜ’de final sınavlarının yöntemi belli oldu

Kovid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitime geçen SUBÜ’de final sınavlarının hangi yöntemle yapılacağı belirlendi. SUBÜ’de hem online hem yüz yüze sınav uygulanacak. Ayrıca akademik takvim final sınavları ve normalleşme adımlarına uygun şekilde yeniden güncellendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Kovid-19 pandemisi nedeniyle 2019-2020 Akademik Yılı ile sınırlı olmak koşuluyla uygulanacak final sınavlarının (yılsonu değerlendirmelerinin) yöntemini ve not değerlendirme sistemini açıkladı. Final sınavlarının yönteminin belli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimine uygun şekilde akademik takvim de güncellendi. Son olarak final sınavlarının uygulama esasları da belirlendi. SUBÜ Senatosu tarafından alınan kararlara göre öğrencilere online ve yüz yüze sınav seçeneği getirilirken, ayrıca derslerin bir kısmından online bir kısmından ise yüz yüze sınava girmek mümkün olacak. Kararları değerlendiren SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, hakkaniyeti gözeterek hiçbir öğrenciyi mağdur etmeyen bir karar almaya çalıştıklarını vurguladı.

Marmara Bölgesi Sakarya Haberi.

  Kovid-19 pandemisi  
SAKARYA DENİZCİLİK EĞİTİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Akademik Yılı’nda öğrenci almaya hazırlanıyor. Kocaali’de kurulan okulun Sakarya’nın denizcilik alanında da öne çıkan bir şehir olmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Akkaş, okula ilişkin bilgiler verdi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda yapılanma çalışmaları devam ediyor. Kocaali ilçesinde yer alan yüksekokulda bir yandan binanın eğitim-öğretime uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken diğer yandan ise akademik ve idari kadro tamamlanıyor. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak atanan Doç. Dr. Nuri Akkaş, kurulduğu yetkinlik alanı itibariyle Sakarya’da bir ilk olan okula 2020-2021 Akademik Yılı’nda öğrenci almak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu  
REKTÖR SARIBIYIK MÜJDELERİ CANLI YAYINDA VERDİ

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Instagram canlı yayını üzerinden öğrencilerle bir araya geldi. Birçok soruya cevap veren Sarıbıyık, mezun durumunda olan öğrencilerin bu döneme özel staj yapmış sayılacaklarını, diğer öğrenciler için staj sürelerinin azaltıldığını söylerken final sınavlarının ise yüz yüze yapılmasından yana olduklarını; kararı sürece göre alacaklarını ifade etti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğrencilerle üniversitenin resmi Instagram hesabı üzerinden canlı yayında bir araya geldi. Sarıbıyık, stajlardan final sınavlarına, yüksek lisanstan kira ücretlerine kadar birçok konuda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilerle bazı müjdeler de paylaşan Sarıbıyık, Üniversitenin yeni kurulmuş olsa da köklü bir geçmişi olduğunu belirterek günün anısına sorduğu ‘üniversitenin en eski birimi hangisidir?’ sorusuna cevap veren ilk 5 öğrenciye kahve fincanı ve Türk kahvesi hediye etti. Ayrıca Covid-19 sonrası ilk buluşma için verdiği mangal sözünün geçerli olduğunu belirtti.

ALEYHİNİZE OLACAK HİÇBİR ÇALIŞMAMIZ YOK

Covid-19 sürecinde üniversite olarak yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Rektör Sarıbıyık, “Bunları sosyal medya hesaplarımız ve web sitemiz yoluyla sizlerle paylaşıyoruz. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı kararlar gereği uzaktan eğitim sürecini hızlı bir şekilde başlattık. Ders notu yüklemek ve video çekmek vakit alıyor. Şu ana kadar 2 binin üzerinde ders notu paylaşıldı. Hocalarımız canlı dersler de yapıyorlar. Akademisyenlerimizle sürekli online olarak bir araya geliyor ve sizlerle yakın diyalog halinde olmalarını ve sorularınızı cevaplamalarını istiyoruz. Sizin aleyhinize olacak hiçbir çalışmanın içine girmiyoruz. Arzu etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bu süreci aşmak için sizler de bizler de fedakârlık yapmak zorundayız” diye konuştu.

STRESİNİZİ MİNİMİZE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

2018 yılında kurulmuş bir üniversite olmalarına ve bir takım eksiklikleri bulunmasına rağmen hocaların tecrübeleriyle süreci iyi götürdüklerine inandıklarını söyleyen Sarıbıyık, “Sizlerin işini kolaylaştırmak istiyoruz ancak öğrenciliğin bir öğrenim kazanımı olması gerekiyor. Bu sene için staj eksiği olan öğrencilerimizin tamamını staj yapmış kabul edeceğiz. Yani bu durum mezuniyetlerine engel olmayacak. Teknoloji Fakültesi’nde 72 iş günü stajını 40 güne düşürüyoruz. Stresinizi minimize etmek ve ortaya çıkabilecek sıkıntıları gidermek adına bunu yapıyoruz. Biz ‘Bilgiyi beceriyle bütünleştiren üniversite’ mottosuyla hareket ediyoruz. İş yeri uygulamaları ve stajlardan asla taviz vermiyoruz. Öğrencilerimizin bu eksikliklerini bir şekilde gidereceklerine inanıyoruz” dedi.

NOTLAR İSTEYENİN ORTALAMASINA DAHİL OLACAK

Rektör Sarıbıyık, uzaktan eğitimle yüzde 70 ağırlığı olan finale nasıl gireceğiz şeklinde sorulan sorulara yönelik: “Eğitimin 6 haftasını yüz yüze yaptık. Biz özellikle mezun durumunda olan öğrencilerimizi mağdur etmemek adına bu dönem girmiş olduğunuz derslerin sınavlarını ortalamaya dâhil etmeyerek başarılı ya da başarısız olarak ilan edeceğiz. Mezuniyet notu sınırında kalanlar için isteyen öğrencinin notunu ortalamaya yansıtacak, istemeyeni yansıtmayacak şekilde düzenleme yapacağız. Ayrıca kısa sınavların önemli olmadığını düşünerek girmeyen arkadaşlarımız bizlere ulaşsınlar. Onlarla ilgili bir düzenleme de yapacağız” ifadelerini kullandı. Sarıbıyık öğrencilerin gerek ödevlerini, gerek staj formlarını, gerekse üniversite ile ilgili her şeyi e-mail ya da kargo yoluyla okula ulaştırabileceklerini; tüm akademisyen ve idari personele bu yönde bilgi verildiğini söyledi.

KONAKLAMA SORUNU OLMAYACAK

Günlük gelişmeler neticesinde akademik takvimi en isabetli şekilde güncellediklerinin görüldüğüne işaret eden Sarıbıyık, “Şartlar normalleştiği takdirde bu takvime tamamen uyulacak. Şu anki yaklaşımımız final sınavlarının yüz yüze yapılması yönünde. Hangi derslerden yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitim  SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık  
SÜRECİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE AŞACAĞIZ

Sakarya Meslek Yüksekokulu ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görevli akademisyenlerle video konferans yöntemiyle görüşen SUBÜ Rektörü Sarıbıyık, süreci en verimli şekilde geride bırakacaklarını söylerken öğrencilerle iletişim halinde olmanın önemine vurgu yaptı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversite birimleri ile video konferans yöntemiyle bir araya gelerek süreci değerlendiriyor. Eğitimler koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan olarak gerçekleştiriliyor. Bu süreçte akademisyenler video yöntemiyle ders anlatıyor. Yine ders notlarını öğrencilerle paylaşarak öğretim sürecinin işlemesini sağlıyor. Rektör Sarıbıyık son olarak Sakarya Meslek Yüksekokulu ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görevli akademisyenlerle bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Sakarya Meslek Yüksekokulu'nun birçok konuda öncü ve örnek çalışmaları olduğunu hatırlatan Sarıbıyık, yeni süreçte de güzel çalışmalar yapılacağına inandığını belirtirken; Akyazı Meslek Yüksekokulu’nun Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na dönüşmesiyle birlikte önemli bir misyon yüklendiğini söyledi.

KARARLAR HIZLA UYGULANIYOR

Öğrencilerin mağdur olmaması için sürecin başından itibaren gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Rektör Sarıbıyık, “Aldığımız kararları hızlı bir şekilde uygulamaya geçiriyor ve öğrencilerimizle de paylaşıyoruz. Ders videolarımız ve notlarımız sisteme yükleniyor. Bahar Yarıyılı akademik takvimimizi güncelledik. Öğrencilerimizin performanslarının değerlendirilmesine yönelik kriterleri ortaya koyduk. Staj yapan ve uygulamalı dersi bulunan öğrencilerimizin izleyecekleri yol haritasını belirledik. Alışık olmadığımız bu süreci en verimli şekilde geride bırakmak ve öğrencilerimizin yetkinliklerini örgün öğretimdeymiş gibi geliştirmek için bizlere önemli görevler düşüyor. Öğrencilerimizle sürekli iletişim halinde olmamız lazım. Yaptığımız bu toplantılarla eksiklerimizi görüyor ve sıkıntılarımızı anında gideriyoruz. Sizlerden gelen öneriler de sürecin daha verimli yürümesine katkı sağlıyor” diye konuştu. Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Gümüş yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını belirterek görülen olası eksiklikleri en kısa zamanda tamamlamaya çalıştıklarını ifade ederken; Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aydın Şenol ise, süreci hassasiyetle takip ettiklerinin ve öğrencilerle iletişim halinde olduklarının altını çizdi.

Marmara Bölgesi Sakarya Haberi. Sakarya Meslek Yüksekokulu ve Akyazı Sağlık  
NİTELİKLİ SAĞLIKÇILAR YETİŞTİRECEĞİZ

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası’nı kutladı. Sarıbıyık, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile sağlık alanında nitelikli bireyler yetiştireceklerini söyledi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Birleşmiş Milletler tarafından insanların sağlık kurumlarını öğrenmeleri ve sağlıklı yaşam bilincine kavuşmaları için ilan edilen 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası’nı kutladı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle sağlığa yönelik bilgi sahibi olmanın ne denli önemli olduğunun ortaya çıktığını belirten Sarıbıyık, zorlu sürecin alınan tedbirler ve vatandaşların duyarlılığıyla en kısa sürede aşılacağına olan inancını dile getirdi.

FAYDA TOPLUMA YAYILACAK

Sağlık çalışanlarının her türlü riski göz önüne alarak virüsten etkilenen insanların sağlığına kavuşması için büyük gayret gösterdiğini vurgulayan Sarıbıyık, “Kendilerine müteşekkiriz. Ortaya koydukları bu fedakârlık asla unutulmayacaktır. Donanımlı insan yetiştirmenin önemi burada da karşımıza çıkıyor. Biz de kısa süre önce Akyazı’da Sağlık Bilimleri Fakültemizi aktif hale getirdik. Öğrenci kabul etmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz fedakâr sağlık çalışanlarımıza nitelikli çalışma arkadaşları kazandırmak. Bunun yanı sıra topluma da faydalı olmak ve vatandaşlarımızın sağlık bilgilerini geliştirmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Bireyin sağlıklı olması, sağlığa yönelik bilgi ve dikkat sahibi olması topluma da yansıyor. Ülkemizde sağlıklı yaşama yönelik bilincin daha da artmasını diliyorum. Dünya Sağlık Haftası kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Marmara Bölgesi Sakarya Haberi SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık 7-13 Nisan  
SUBÜ’DE AKADEMİK TAKVİM YENİLENDİ

SUBÜ’de koronavirüs pandemisi nedeniyle akademik takvim yenilendi. Yeni takvime göre uygulamalı dersler 1-14 Haziran tarihleri arasında örgün olarak yoğunlaştırılmış bir şekilde gerçekleştirilecek. 15 Haziran Pazartesi günü ise finaller başlayacak.

Covid-19 virüsüne karşı uzaktan eğitim sürecine başlayan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) akademik takvim güncellendi. Öğrencilerin dönem içerisindeki başarılarının değerlendirilmesine yönelik olarak ise yeni kararlar alındı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yaptığı yazılı açıklamada öğrenci değerlendirme (kısa sınav, ödev) yöntemlerinde de değişikliğe gidildiğini vurgulayarak: “Sürecin başından itibaren öğrencilerimizin mağdur edilmemesi için gerekli tüm tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda uzaktan eğitimlerimiz sürüyor. Başarıların değerlendirilmesi tek bir ölçme değerlendirmeyle yapılacak. Bu yöntemler ödev veya proje olacak. Ancak daha önce notu girilmiş kısa sınav veya ödev değerlendirilmeleri silinmeyecek. Tüm yıl içi notları yüzde 30, finaller ise yüzde 70 oranında etkiye sahip olacak” dedi.

“2 Haftalık Yoğunlaştırılmış Uygulamalı Eğitim”

Mevcut koşullarda bazı adımlar attıklarını, gelişmelere göre yeni kararlar da alarak öğrencilerin mağdur edilmemesi için çalıştıklarını belirten Rektör Mehmet Sarıbıyık, “Şartların normalleşmesi halinde uygulayacağımız akademik takvimi web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk. Ramazan Bayramı’nın ardından 1-14 Haziran tarihleri arasında uygulamalı dersler için yoğunlaştırılmış bir şekilde iki haftalık örgün ders süreci gerçekleştirilecek. Finaller 15 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 26 Haziran Cuma günü sona erecek. Bahar Yarıyılı’nın sona ermesinin ardından 13 Temmuz Pazartesi günü Yaz Öğretimi başlayacak. Öğrencilerimizden ricamız bu süreç içerisinde uzaktan eğitim yoluyla devam eden derslerine odaklanmaları, yüklenmeye devam eden videoları izleyerek bilgilerini pekiştirmeleri ve evde kalmaya özen göstermeleridir. Malum bu süreçte internet erişimi, bilgisayar sıkıntısı veya örgün eğitim alamamak gibi şikayetler de olabiliyor. Bu nedenle YÖK tarafından alınan karar gereği "bahar yarıyılı ile sınırlı kalmak" üzere isteyen öğrencilere kayıt dondurma hakkı verildi. Talep eden öğrencilerimiz ilgili okullarıyla iletişime geçip kaydını dondurabilirler.  Sürecin işleyişine göre alınacak yeni kararları paylaşmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Marmara Bölgesi Sakarya Haberi. SUBÜ’de koronavirüs pandemisi nedeniyle 
SUBÜ, BAHAR DÖNEMİ İÇİN UZAKTAN EĞİTİM VERECEK

Rektör Mehmet Sarıbıyık. 2019-2020 Bahar Dönemi’nin uzaktan eğitimle yapılacağını söyledi. Üniversite’nin teorik ve uygulama dersleri uzaktan eğitimle verilecek. Ayrıca bir karar da iş yeri uygulamasındaki öğrenciler için geldi. Öğrenciler iş yerinde geçirdikleri süre kapsamında değerlendirilecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç’ın üniversitelerde Bahar Dönemi uzaktan eğitimle yapılacak açıklamasının ardından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yönetimi Bahar Dönemi eğitim-öğretim süreci ile ilgili kararlar aldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Mehmet Sarıbıyık, yaptığı yazılı açıklamada 24 bin öğrenciye yönelik uzaktan eğitimle maksimum faydayı sağlamaya yoğunlaştıklarını ifade ederek “Öğrencilerimiz, uzmanların uyarılarına uygun hareket ederek eğitim süreçlerini de hassasiyetle devam ettirsinler. Zor bir dönemden geçiyoruz. Topyekün bir mücadeleyle bu süreci atlatacağız. Bu süreçten doğan olumsuz etkileri en aza indirgemek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Uygulamalı bilimler üniversiteyiz ve mottomuz, 'Bilgiyi beceriyle birleştiren üniversite.' Bütün beceriyi uzaktan eğitimle karşılayamayacağımızın da farkındayız. Sürecin normale dönmesi durumunda her türlü tedbiri alacağız. Öğrencilerimizin bilgi beceri ve yetkinliklerinin tamamlanarak mezun olmalarını sağlayacağız. Öğrencilerimiz müsterih olsun, sağlıklarına ve derslerine dikkat etsin” dedi.

FİNAL Hariç Tüm Sınavlar Online

SUBÜ’de atölye, laboratuvar ve iş yeri eğitim derslerinin uzaktan eğitimle verileceğini açıklayan Rektör Mehmet Sarıbıyık, İş yeri uygulamasında olan öğrencilerin iş yerinde geçirdikleri süre ile değerlendirileceklerini de belirtti. Rektör ayrıca ara sınavların (vize) sabis sistemi üzerinden online yapılacağını, final sınavlarının ise sürecin normalleşmesi halinde yüz yüze yapılacağını ifade etti. Alınan kararlar şöyle: kısa sınav, ödev ve vizeler SABİS/Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden, final sınavları ise sürecin normalleşmesiyle birlikte örgün olarak yapılacak. Derslerin uygulama kısımları iki hafta sürecek yoğunlaştırılmış örgün eğitim ile final sınavları öncesinde gerçekleştirilecek. İş yeri uygulaması dersi, (3+1, 7+1, 6+2) tamamlanan haftalar üzerinden değerlendirilecek. Ancak “işyeri eğitimi” adlı ders ise yine Sabis sisteminden uzaktan eğitimle takip edilecek. Yaz Stajı dersi de sürecin normalleşmesiyle birlikte uygulamalı olarak iş yerlerinde gerçekleştirilecek.

VİDEO ÇEKİMLERİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) alınan karar doğrultusunda 23 Mart’ta ders dökümanları paylaşımı ile uzaktan eğitime başlayan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), derslerin video içeriklerini de 30 Mart itibarıyla yüklemeye başlayacak. Üniversite bünyesinde oluşturulan ekiple 600 dersin çekimlerine başlayan SUBÜ, öğrencilere teorik derslerin yanı sıra atölye ve laboratuvar ortamındaki uygulamaları da aktaracak. Bu doğrultuda gerçekleştirilen derslerde İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin İpek, Malzeme Bilimi ve Laboratuvarı Dersi’ni atölyede uygulamalı olarak; Sapanca Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Zuhal Erol ise İletişim Dersi’ni sınıf ortamında işledi. Tüm fakülte ve meslek yüksekokullarında oluşturulan video çekim çalışmaları haftalık ders konularının dökümanlar bölümlerine yükleneceği ve öğrencilerin diledikleri zaman ders dökümanlarını okuyup izleyebilecekleri de belirtildi.

Marmara Bölgesi Sakarya Haberi. Rektör Mehmet Sarıbıyık. 2019-2020 Bahar Dönemi’nin uzaktan eğitimle yapılacağını söyledi. 
TURİZM FAKÜLTESİ’NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

SUBÜ Turizm Fakültesi, TURAK tarafından gerçekleştirilen tüm denetim ve değerlendirmeleri tamamlayarak akredite oldu. Turizm Fakültesi Dekanı Sarıışık, sürecin tamamlanması ile birlikte fakültenin kalitesinin tescillendiğini ifade etti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Programı, 29 Şubat - 3 Mart 2020 tarihleri arasında yapılan değerlendirme ve denetlemeler ile ilgili süreçleri tamamlayarak Mart 2020-Mart 2022 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Turizm Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu Yükseköğretim Turizm Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Uygulama Esasları çerçevesinde iki yıllığına akredite edildi.

ŞEHİR TURİZMİNE KATKI

Turizm Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu’nda (TURAK) görevli 3 öğretim üyesinin SUBÜ Turizm Fakültesi’nde yaptıkları değerlendirme sonucunun kısa süre önce ilan edildiğini söyleyen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Fakültemizin kalitesini tescil eden bu akreditasyonun, aynı zamanda aktif öğrencilerimizin daha kaliteli öğrenim görmeleri ve yeni öğrencilerin fakültemizi tercihi açısından da ciddi artıları var. Yeni kurulan bir üniversiteyiz. Hedefimiz üniversitemizdeki tüm birimleri akredite ederek kalitemizi her yönden ortaya koymak. Turizm Fakültemizde yapılan çalışmalar ve yetiştirdiğimiz öğrenciler turistik açıdan ivmelenmeyi hedefleyen şehrimiz için de oldukça değerli. Biz bu anlamda ilgili kurumlara ve özel sektör kuruluşlarına sağladığımız katkıyı devamlı olarak arttırmayı kendimize bir sorumluluk edindik. Elde ettiğimiz bu akreditasyon hem üniversitemize, hem şehrimize, hem de öğrencilerimize katkılar sağlayacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

TÜRKİYE’DE TESCİLLİ FAKÜLTEYİZ

Akreditasyon çalışmaları için son bir yıldır hazırlık içerisinde olduklarını belirten Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, “Zorlu bir süreci tamamlayarak bizleri mutlu eden bir netice elde ettik. Türkiye’de akredite olan altıncı turizm fakültesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte bize destek olan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kendisini kadrosu ve yaptığı çalışmalarla zaten ispatlamış olan fakültemiz bu belge ile kalitesini tescillemiş oldu. Böylelikle fakültemiz ve öğrencilerimiz rekabet konusunda bir adım daha öne geçmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Marmara Bölgesi Sakarya Haberi. SUBÜ Turizm Fakültesi,