Kent Havası - Genel - Blog

Tilki Kuyruğu

Akvaryum Bitkisi - Bilimsel Adı: Ceratophyllum Demersum

Arkadaşlar merhaba bu gün size Tilki kuyruğu bitkisi hakkında bilgi vereceğim. Adını tabiki de şeklinden alır. Akvaryum içinde çiçek açabilir. Doğada gölde, bataklıkta ve derelerde yaşar. Akıntı olmayan durgun su sever. Anavatanı Kuzey Amerika’dır ancak Avrupa’ya da yayılmıştır. İstilacı bir tür olduğu söylenebilir. Bakımı çok basittir. Bu yüzden çoğu akvaryum da kullanılır. Her akvaryuma uyum sağlar. Geniş bir su sıcaklığında yaşayabilir. Hızlı büyür. Karma akvaryumda yavruların korunmasını sağlar. Yeni kurulmuş akvaryumda su problemi varsa bu bitki ile çözülebilir. Akvaryum da balık saysın fazla ise nitrat problemini çözer. Ama tabiki dezavantajı da vardır. İğne yaprakları dökülür. Ve çabuk büyür sıkça budanması gerekir. Güçlü bir ışıkla çabuk büyür ama gerek yoktur çünkü böyle olursa yapraklar seyrekleşir ve güçsüzlük çeker. Kuma gömülebilir ama vu sefer alt taraf çürür ya saksıda durmalı yada serbest dolaşmalıdır. Ama diksenizde çok bişe olmaz çünkü üst ve orta kısma bişe olmaz. Tüm balıklarla uyumludur. Diyebilirsiniz ki japon balığı yer. Yemez diymem ama çok çok aç kalmazsa yemez çünkü iğne gibi yapraklarını sevmez.Lepistes, moli, kılıçkuyruk ve plati gibi canlı doğuran balıkların yavruları için iyi bir sığınaktır. Benim anlatabileceklerim bu kadar umarım faydam dokunmuştur. Evde kalın. Sağlıklı kalın.
Selam ve sevgi sizinle olsun .

Bugün ele alacağım akvaryum canlısı bir tür balık değil . Bir akvaryum bitkisi , benim akvaryumlarımın olmazsa olmazı , medarı iftiharı Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) !

Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) Türkiye Cumhuriyeti piyasasında eşine oldukça fazla rastladığımız bir bitki türü olsa da fiyatlandırma konusunda nedense bir değişiklik olmuyor . Herhangi bir petshopda tanesini ₺ 10 olarak satın alabildiğiniz Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) bitkisini herhangi bir hobiciden kök başı ₺ 1 - ₺ 2 gibi komik paralar karşılığında alabilirsiniz . Şahsen ben , benden rica eden herkese ücretsiz olarak hediye etmekteyim . Çünkü ne bir üretim ekstrası ne de bir üretim zorluğu içermekte ihtiyacını olan tek şey ışık . Zaten gün boyunca ışık kullanımını sürdürdüğüm akvaryumumda bu bitkiye yer vermek son derece kolaydı . Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) gibi bir bitkiden bahsederken insanların aklına ilk olarak bir bitkinin üretiminin nasıl olabileceği hatta belki de olmaycağını düşüne bilirsiniz ama Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) üretmek inanın bana balık üretmekten çok daha kolay . Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) bitkisinin tek artısı tabi ki de kolay üretilmesi değil , başka yazılarımda da zaman zaman değinmiş olduğum gibi hem karides hem de molly , lepistes , plati , velifera gibi canlı doğuran sınıfından balıkların da üretimine muhteşem bir kolaylık muhteşem bir rahatlık kazandırıyor . Doğal ortamların tam bir taklidi niteliğinde olan bu efsanevi bitki hem akvaryumlarınıza çok doğal çok güzel bir görüntü kazandırmakta hem de balıklarınızın üretimine çok iyi oranlarda fayda sağyacaktır . Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) bitkisi ile alakalı söylebileceğim bence değerli olan bilgiderden bir diğeri ise bu bitki aynı Anubias bitkisi gibi akvaryuma dikilmezse serbest yüzüşe bırakılırsa hem üremesi hem büyümesi hem de gelişimi son derece hızlanacaktır . Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) bu bitki ile alakalı söyleyebileceğim tek dezavantaj sizlerin kulaklarına bir miktar şımarıklık olarak da gelebilir ama belli bir süre sonra müthiş bir gelişim ve devamında da üreme potansiyeli olan bu bitki belli bir süre sonra akvaryumlarınızda muhteşem bir görsellikden ziyade istilacı bir tür konumuna bile gelebilir . Hatta benim yavru akvaryumumda olduğu gibi balıklarınıza yüzebilecek yer bile bırakmaya bilirler . Gelelim benim bu bitki ile Ceratophyllum Demersum ( Tilki Kuyruğu ) ile tanışma hikayeme kovada gölüne yapmış olduğumuz bir aile gezisi sırasında pek de yakın olmayan bir akrabamızın akvaryum hobisi ile yoğun olarak ilgilendiği söylemesi ve bana göldeki bitkileri akvaryumuma alabileceği söylemesi ile yapmış olduğum 20 - 30 dakikalık bir gezintinin ardından bulmuş olduğum küçük çam ağacına benzeyen bir bitkiyi alarak akvaryumuma eklemem devamında da 2,5 - 3 ay süren bir adaptasyon süresinin ardından ilk gelişimlerini gözlemlemem sayesinde olmuştu . Yaklaşık 4 cm aldığım bu bitki şuanda toplamda 2,5 metre uzunluğuna erişti .

Yazıma ayırdığım sürenin sonuna geldim.

Sürç-i Lisan Ettiysem Affola !